Πόσο ωφέλιμη είναι η άρση βαρών στην Ηλιούπολη;

Αν επιλέξετε να δοκιμάσετε την άρση βαρών, θα ανταμειφθείτε με μια σειρά πλεονεκτημάτων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Η ενσωμάτωση της άρσης βαρών στη ρουτίνα γυμναστικής σας καλλιεργεί ναι μεν τη μυϊκή δύναμη, αλλά συμβάλλει και στο μεταβολισμό σας, ενισχύει την οστική πυκνότητα και πηγαίνει την αθλητική σας ικανότητα σε άλλο level. Ακόμη, παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια του περιττού λίπους και στη βελτίωση των λειτουργικών κινήσεων.

Πώς μπορούν οι αρχάριοι να ξεκινήσουν άρση βαρών με ασφάλεια;

Η άρση βαρών είναι ένα είδος γυμναστικής, η έναρξη του οποίου συνοδεύεται από το αίσθημα ανησυχίας, ειδικά για τα αρχάρια μέλη. Υπό την ακριβή και σωστή καθοδήγηση του προπονητή, δίνεται προτεραιότητα στην τεχνική έναντι των μεγάλων βαρών και έτσι εξασφαλίζεται ένα ασφαλές ξεκίνημα. Η ένταξη διαχειρίσιμων φορτίων και η κλιμακωτή διαφοροποίηση των ασκήσεων που απευθύνονται σε άλλες μυϊκές ομάδες κάθε φορά, ανοίγουν τον δρόμο προς την πρόοδο. Όπλα σας; Η υπομονή και η επιμονή όπως λέει ο Πάρης Μητρόπουλος στο Atomic Fitness!

Είναι η διατροφή βασικός παράγοντας για την υλοποίηση των στόχων στο Weightlifting;

Είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι η επιλογή του συγκεκριμένου είδους προπόνησης συνδυάζεται άρρηκτα με ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα. Είναι, θα λέγαμε η μυστική συνταγή που τροφοδοτεί το σώμα σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, για να έχετε και καλύτερη απόδοση. Έτσι, σταδιακά «χτίζονται» και οι μύες, βλέποντας το σώμα σας να μεταμορφώνεται. Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών, τόσο του γυμναστή σας όσο και του διατροφολόγου σας και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες καθορίζεται ο σχεδιασμός ενός προγράμματος άρσης βαρών;

  • Καθορισμός ξεκάθαρων στόχων και αξιολόγηση της τρέχουσας σωματικής κατάστασης
  • Ενσωμάτωση μιας σειράς ισορροπημένων ασκήσεων
  • Επαρκής χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των προπονήσεων
  • Εμπιστοσύνη σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία γυμναστή
  • Παρακολούθηση της πορείας και αναπροσαρμογή του προγράμματος όποτε απαιτείται

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είδους προγράμματα άρσης βαρών προσφέρετε;

Διαθέτουμε προγράμματα άρσης βαρών που περιλαμβάνουν δύναμη, υπερτροφία, powerlifting, ολυμπιακή άρση βαρών και functional training, προσαρμόσιμα όλα στους ατομικούς σας στόχους και προτιμήσεις.

Χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία για το πρόγραμμα άρσης βαρών;  

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για να ξεκινήσετε στο πρόγραμμα άρσης βαρών. Ο γυμναστής θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα, ανεξαρτήτως επιπέδου.

Ποιες είναι οι ώρες προπόνησης weightlifting;

Οι ώρες προπόνησης άρσης βαρών ποικίλλουν. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μπορώ να φέρω το δικό μου εξοπλισμό άρσης βαρών;

Ναι, εννοείται μπορείτε να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό άρσης βαρών, όπως ζώνες, γάντια και περικάρπια άρσης βαρών.

Μπορώ να κάνω άρση βαρών αν έχω οστεοπόρωση;

Η άρση βαρών μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του προπονητή σας.

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΩΡΑ