Ποιος κρύβεται πίσω από το «διαμάντι» του Atomic Fitness;

Γνωρίστε τον Πάρη Μητρόπουλο, ο οποίος συνετέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στη δημιουργία του γυμναστηρίου “Atomic Fitness”. Ο Πάρης Μητρόπουλος είναι πρωταθλητής άρσης βαρών στην Ελλάδα και παγκοσμίως διακεκριμένος κάτοχος τίτλου στο powerlifting ή αλλιώς δυναμικό τρίαθλο. Φυσικά, φέρνει απαράμιλλη τεχνογνωσία και επαγγελματισμό στο ρόλο του ως personal trainer. Το πάθος του για την προπόνηση δύναμης συνδυάζεται με τη δέσμευσή του και το ζήλο του να ενδυναμώνει τα άτομα κάθε επιπέδου και να τους δείχνει μεθοδικά το δρόμο για την κατάκτηση των «ατομικών» στόχων και φιλοδοξιών τους.

Ποια ήταν τα πρώτα στάδια στη γυμναστική;

Η αγάπη του Πάρη για τη γυμναστική αναπτύχθηκε από τα νεαρά του χρόνια και συγκεκριμένα από την ηλικία των 12 ετών. Αφιέρωνε αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο, προσηλωμένος στην ολοκλήρωση των προπονήσεων και στη βελτίωση της τεχνικής του. Η άθληση αποτέλεσε κινητήρια δύναμη για να μην τα παρατάει στις δυσκολίες και να αντιμετωπίζει κάθε challenge με επιτυχία. Η περίοδος που συνειδητοποίησε τον πόθο του για τη γυμναστική ήταν στο εμπορικό ναυτικό. Έτσι αποφάσισε να στραφεί επαγγελματικά στο χώρο αυτό και να λάβει πιστοποίηση ως personal trainer σε ποικίλες μεθόδους, όπως pilates, weightlifting, cross training, body power, TRX, fight bo και kettlebell. Τέλος, το 2018 δημιούργησε το Dynamic Sports Club στον Άγιο Δημήτριο, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή του στον αθλητισμό.

Ποιες είναι οι διεθνείς διακρίσεις του;

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας του ο Πάρης Μητρόπουλος δεν έχει πάψει να εκπαιδεύεται, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε αξιόλογους αθλητικούς διαγωνισμούς, όπου σε πολλούς από αυτούς ξεχωρίζει. Ειδικότερα, έχει σπάσει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Back Squat στη RAW κατηγορία. Τα αθλητικά του επιτεύγματα συνεχίστηκαν και στο Βερολίνο, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Δυναμικού Τριάθλου (IPL) τον Οκτώβριο του 2022. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα, επίσης, στο διεθνή απαιτητικό διαγωνισμό “Mr. Olympia” και αγωνίστηκε στο Pro Powerlifting. Έδωσε το 100% του εαυτού του και έκανε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του πραγματικότητα, αφού κέρδισε την πρωτιά στην κατηγορία των 110 κιλών.

Ποιες είναι οι βασικές του αξίες για την άθληση;

Μεγάλη σημασία για τον Πάρη Μητρόπουλο έχει το να μπορέσει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία. Όραμά του; Να καλλιεργήσει το αίσθημα ότι η άθληση είναι κάτι παραπάνω από μια ωραία εμφάνιση. Είναι και πρέπει να θεωρείται τρόπος ζωής, καθώς ο άνθρωπος τροφοδοτείται σωματικά και πνευματικά από αυτή τη διαδικασία. Με ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και υπέρβασης εαυτού τονίζει: “Μην τα παρατάς ποτέ και πάντα προσπάθησε να ξεπερνάς τα όρια σου, ξανά και ξανά”.

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΩΡΑ